Izazovi i rešenja u digitalizaciji transporta i logistike

#najnovije-vesti

Početak novembra obeležila je regionalna Konferencija „Ka održivom transportu 2019“ održana na Zlatiboru u organizaciji Asocijacije rukovodilaca transporta i logistike TransportLog i izvršnog organizatora Intico d.o.o. Sara Novosel, Product Marketing Manager iz BAD SISTEMS-a prvog dana konferencije održala je predavanje na temu „Izazovi i rešenja u digitalizaciji transporta i logistike“ i predstavila naše rešenje - berzu tereta i transporta Nadjituru.rs. Pored izazova kao što su cena prevoza, pouzdan prevoznik i zdrava konkurencija, razgovarali smo o značaju digitalizacije logistike i špedicije i prihvatanju svetskih trendova u ovoj oblasti. 

Na šestoj po redu Konferenciji okupile su se kompanije koje pružaju i koriste transportne i logističke usluge kao i kompanije koje obavljaju prevoz za sopstvene potrebe. Pored zanimljivih predavanja učesnici Konferencije razgovarali su o trendovima u sektoru drumskog teretnog transporta i o sistemima razvoja javnog gradskog i prigradskog transporta u Srbiji. Cilj jeste bio da se upoznamo sa problemima, iskustvima i mogućim rešenjima koje sektor transporta nosi. S tim u vezi, saznali smo kako stil vožnje utiče na potrošnju goriva, na koji način odnos poslodavca i vozača utiče na ostvarenje transportnih zahteva i zašto je sistemska selekcija vozača tako značajna. Iz Makedonije stiglo je jedno od zanimljivih rešenja za inteligentno upravljanje voznim parkom i vođenjem napredne statistike, reč je o FROTCOM softveru. Ekološki i ekonomski aspekt elektro vozila predstavila je kompanija ZhiDou Cenntro Balkan iz Beograda, dok je kompanija Marinković-Hofmann predstavila napredne sisteme podrške vozaču – ADAS. Iz Ministarstva zaštite životne sredine čuli smo smernice u propisima o Osiguranju opasnog otpada.

Jedan od ciljeva Konferencije bio je upoznavanje sa aktuelnim proizvodima i uslugama u transportu i logistici. Nadjituru.rs ponudio je softversko rešenje u oblasti logistike i transporta i privukao veliko interesovanje za naš proizvod.

Zašto je Konferencija „Ka održivom transportu 2019“ bila značajna za BAD SISTEMS tim Sara Novosel, Product Marketing Manager kaže:

„Na jednom mestu našle su se najznačajnije firme i poslovni ljudi iz sveta logistike iz Srbije i regiona, a mi smo se predstavili inovativnim softverskim rešenjem Nadjituru.rs. Za nas je od najvećeg značaja bila direktna komunikacija sa potencijalnim korisnicima kao i njihove sugestije. Svrha postojanja berze za transport i logistiku jeste zadovoljan korisnik, samim tim smo sugestije prihvatili i vredno radimo na unapređenju platforme.“

BAD SISTEMS je ove godine bio srebrni sponzor konferencije „Ka održivom razvoju 2019“. Ponosni smo na saradnju sa Asocijacijom rukovodilaca transporta i logistike TransportLog i čestitamo im na uspešno održanoj Konferenciji. Na platformi Nadjituru.rs za svaku novu registraciju do 31.decembra očekuje Vas 200 besplatnih točkića.

Podeli ovaj blog