"Nadjituru.rs" na X Sajmu automobila 2019.

”Auto Moto Fest Niš 2019” proslavio je deset godina postojanja u tri uzbudljiva dana. Broj posetioca premašio je očekivanja organizatora. Posetioci su na ovogodišnjem Sajmu videli brojne premijere praćene zanimljivim događajima na samim štandovima. Mladen Alvirović, urednik i voditelj emisije o automobilizmu i revije SAT otvorio je svečanost, a govorio je i direktor sajma Oliver Paunović. Brojne simpatije pokupio je dečji hor ”Čarolija Niš”.

Niški sajam automobila postao je brend našeg grada i juga Srbije, a samim tim događaj za celu porodicu koja je imala priliku da vidi nove modele automobila, električne dvosede, komercijalna vozila i motore na električni pogon. Svim posetiocima sajma predstavili smo se platformom Nadjituru.rs.

Nadjituru.rs predstavlja inovaciju u oblasti digitalizacije u logistici na kojoj možete postaviti turu ili pronaći turu koju želite da vozite. Platforma donosi dobrobit kako vozačima tako i špediterima čiji teret mora biti transportovan sa jednog mesta na drugo.

Sajamski prostor u hali „Čair“ bio je ispunjen velikim brojem automobila, a naš utisak je da je MAZDA CX-30 bio najlepše izložen i imao pravu premijeru zvezde sa crvenog tepiha. Ovaj crossover opremljen je električnom pogonskom tehnologijom Mazda M Hibrid, čime je smanjena potrošnja goriva bez uticaja na snagu motora. ”Yohaku” japanski koncept lepote praznog prostora korišćen je u dizajnu svetla i enterijra. Štand TOYOTE i CITROENA izdvojio se izložbom RAV4 HYBRID modela i C5 AirCross. RAV4 sadrži novi Hybrid Dynamic Force pogon koji koristi direktno i indirektno ubrizgavanje goriva, smanjuje emisije štetnih gasova i uz Trail Mode daje hibridnom pogonu na sva četiri točka bolje karakteristike vuče.

NISSAN je premijerno predstavio X-TRAIL, QASHQAI MICRU 1.0 koja je svojim simpatičnim dizajnom hi-tech gradskog automobila privukla brojne posetioce. Škoda je modelima SCALA, SUPERB, FABIA, OCTAVIA i veliki SUV KODIAQ koji pruža dovoljno mesta za sedam putnika. Škoda SCALA osvojila je prestižnu nagradu ”REDDOT awards 2019” u kategoriji dizajna uz obrazloženje da uz ekspresivni izgled poseduje enterijer opremljen tehnologijom jednostavnom za upravljanje. SUPERB predstavlja redizajnirani model kao kombinaciju komfora i luksuza uz najsavremeniji sistem asistencije. Škoda je poslednjeg dana sajma dobila nagradu za najbolji štand.

Predstavljanje komercijalnih vozila zauzelo je mesto ispred hale ”Čair” gde smo videli najprodavanije FIAT-ove modele DUCATO i DOBLO. Folksvagen je izložio CADDY Maxi Furgon, dok je FORD predstavio Transit CUSTOM i VAN. Citroen se pohvalio novim JUMPEROM i BERLINGOM Business. Ispred hale ”Čair” svi posetioci mogli su da testiraju električno vozilo ZhiDou D2 sa dva sedišta koje prosečnom brzinom od 60km/h može da pređe približno 180km. Najveću brzinu koju može da razvije je 85km/h, solidan gradski auto kome je potrebno samo osam sati punjenja u kućnim uslovima.

  Električni motori MOTOGRINI GRUPPO predstavljeni su u centralnom delu izložbenog prostora. Model E:PSILON 2072 na uzvišenom postolju istakao se inovativnim dizajnom i konfiguracijom. Ukoliko želite da vozite skuter koji ne emituje štetne emisije gasova potrebno je da imate vozačku dozvolu kategorije B, zaštitnu kacigu i sa maksimalnom brzinom od 45km/h moći ćete da pređete oko 60km sa samo jednim punjenjem.

  Inovacija na ovogodišnjem sajmu bila je maskota ”Klipko” koju je osmislio poznati niški karikaturista Saša Dimitrijević. Maskota je privukla pažnju najmlađim posetiocima koji su želeli da se sa njom fotografišu. Zatvaranje X Sajma automobila, kao i svake godine, obeleženo je zvukom sirena svih izloženih automobila.

  Bilo nam je zadovoljstvo da predstavimo platformu Nadjituru.rs kao berzu tereta i transporta koja uvodi logistiku na uspešan put digitalizacije. Za vaš uspešan model poslovanja isprobajte platformu Nadjituru.rs besplatno do 22.oktobra.

Podeli ovaj blog